Spanac tradițional

8,00 lei

Acest soi de spanac este unul semitimpuriu, cu o perioadă de vegetație de 45 de zile. Rozeta este mijlocie, cu frunze puțin grofate , ovale, cărnoase, scurt pețiolate, de culoare verde închis. Este rezistent la temperaturi scăzute și emite târziu tulpini florale.

Stoc epuizat

Livrare gratuită la comenzi de peste 200 lei

  • Livrare în 1-2 zile lucrătoare prin Curier
  • Livrare în 3-4 zile lucrătoare prin Poștă
Plătește cu Cardul și ai reducere 10 lei !

Spanacul (Spinacia oleracea) este o plantă perenă comestibilă (legumă), prezentă mai ales în grădini, uneori și pe terenuri necultivate. Erbacee legumicolă, spanacul provine din Orient și face parte din familia chenopodiaceelor. Este o plantă anuală, uneori și bianuală cu rădăcina fusiformă, tulpina dreaptă care nu trece de 30 cm înălțime, frunzele verzi lanceolate, largi la bază și mai înguste către vârf, de lungime de la 2 până la 30 cm și cu lățimea cuprinsă între 1 și 15 cm. Florile sunt galben-verzui, cu diametrul de 3–4 mm.

Acest soi de spanac este unul semitimpuriu, cu o perioadă de vegetație de 45 de zile. Rozeta este mijlocie, cu frunze puțin grofate , ovale, cărnoase, scurt pețiolate, de culoare verde închis. Este rezistent la temperaturi scăzute și emite târziu tulpini florale.

Mod de utilizare a semințelor

Semințele se vor semăna în sol fertil, reavăn, bine drenat și bogat în substanțe nutritive. Lucrările solului sunt aratul de toamna la adâncimi de 20-25 cm și apoi mărunțirea pământului înainte de înființarea culturii. Cultura de spanac se poate înființa direct în câmp începând cu lunile februarie-martie și august-octombrie. Distanța de semănat este de 15-20 cm între rânduri, 3-5 cm între plante și o adâncime de maximum 3 cm. Se poate semăna și în cuiburi de câte 5 plante la cuib și distanțe între cuiburi de aproximativ 30 cm.

Proprietăți medicinale

Preparatele din frunze de spanac acționează ca un produs medicinal, contribuind la profilaxia sau ameliorarea unor afecțiuni, precum: hipertensiunea arterială, tusea, avitaminoza, scorbutul, rahitismul, acneea, anemia. I se atribuie spanacului și rolul de activator al secrețiilor pancreatice și de agent anticancerigen. Sucul de spanac este o formă mai gustoasă și mai nutritivă de a consuma frunzele de spanac, congelat sau gătit, spanacul își pierde o parte din proprietăți, îi scad proprietățile vitaminizante și anti-oxidante. Datorită proprietăților sale nutritive, spanacul este recomandat în alimentația copiilor care se afla în perioada de creștere, dar și în alimentația bolnavilor.

Observații: Semințele pe care le achiziționați sunt produse într-un sistem organic, ecologic, unde plantele NU au fost tratate cu pesticide.

Un plic conține: 2 grame.

Valabilitate: 2 ani.

Originea semințelor: Comuna Secuieni, jud. Neamț.

Informații suplimentare

Greutate2 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Spanac tradițional”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *