Fasole păstăi de unt tradițională

10,00 lei

Fasolea de unt tradițională este un soi vechi de fasole păstăi de arac, urcătoare, cu denumirea tradițională de „fasole de unt”. Pentru consum sunt utilizate păstăile. Produce păstăi lungi de aproximativ 20-25 cm, late de 1,5 – 2 cm, cărnoase, de culoare galben, iar boabele au culoare maro-deschis. Planta poate atinge 150-200 cm înălțime. Acest soi de fasole are cerințe moderate față de lumină, umiditate și prezintă faze critice pentru apă la germinare, înflorire și legarea păstăilor, de aceea, în anii foarte secetoși, cu temperaturi ridicate, florile nu polenizează. Este viguroasă și are o productivitate foarte bună.

Stoc epuizat

Livrare gratuită la comenzi de peste 200 lei

  • Livrare în 1-2 zile lucrătoare prin Curier
  • Livrare în 3-4 zile lucrătoare prin Poștă
Plătește cu Cardul și ai reducere 10 lei !

Fasolea (Phaseolus vulgaris) este o plantă leguminoasă agățătoare anuală care este originară din America și este întrebuințată în bucătărie. De la fasole se pot consuma atât păstaia tânără cât și bobul uscat. Fasolea uscată este bogată în proteine și fibre, de asemenea, conține și multe minerale precum calciu, fosfor, fier, magneziu, sodiu, potasiu, zinc.

Fasolea de unt tradițională este un soi vechi de fasole păstăi de arac, urcătoare, cu denumirea tradițională de „fasole de unt”. Pentru consum sunt utilizate păstăile. Produce păstăi lungi de aproximativ 20-25 cm, late de 1,5 – 2 cm, cărnoase, de culoare galben, iar boabele au culoare maro-deschis. Planta poate atinge 150-200 cm înălțime. Acest soi de fasole are cerințe moderate față de lumină, umiditate și prezintă faze critice pentru apă la germinare, înflorire și legarea păstăilor, de aceea, în anii foarte secetoși, cu temperaturi ridicate, florile nu polenizează. Este viguroasă și are o productivitate foarte bună.

Mod de utilizare a semințelor

Semințele pot fi cultivate în sol fertil, bine drenat și bogat în substanțe nutritive. Lucrările solului sunt aratul de toamna la adâncimi de 20-25 cm și discuitul sau frezatul înainte de înființarea culturii. Însămânțarea se poate face în intervalul aprilie-mai, când temperaturile în sol depășesc 15 grade Celsius. Se seamănă câte 2-3 boabe la cuib, la o distanță de 50 cm între cuiburi. Temperatura minimă de germinare a semințelor este de 15° C și rasărirea are loc în 12-14 zile. Udarea se va face din abundență imediat după semănare, iar ulterior se va menține constant umiditatea moderată a solului. Pe solurile sărace în nutrienți este recomandat să se faca o fertilizare cu compost organic înaintea semănării. La maturitate planta atinge înălțime de 2 metri, de aceea necesită susținere pe araci, sârmă sau ață.

Observații: Fasolea este de arac, urcătoare și pentru consum sunt utilizate boabele. Semințele pe care le achiziționați nu sunt tratate și sunt crescute în sistem organic, natural, unde nu s-au folosit substanțe chimice în tratamentele solului sau a plantelor.

Un plic conține: 15 grame.

Valabilitate: 2 ani.

Originea semințelor: Comuna Secuieni, jud. Neamț.

Informații suplimentare

Greutate15 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Fasole păstăi de unt tradițională”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *