Fasole Mung

10,00 lei

Fasolea Mung este un soi de fasolă de tufă, pentru boabe, asemănătoare cu soia. Este o fasole tradițională în zona rurală a Chinei, deosebit de hrănitoare, cu mult mai nutritivă decât fasolea clasică. O altă proprietatea interesantă este că nu produce balonare, fenomen deranjant în cazul fasolelor. Boabele nu necesită înmuiere înainte de a fi gătite și fierb foarte repede. Produce boabe mici, cărnoase, de culoare verde închis. Fasolea Mung se gătește la fel ca fasolele. Acest soi de fasole are cerințe moderate față de lumină, umiditate și prezintă faze critice pentru apă la germinație, înflorire și legarea păstăilor. Preferă totuși soluri expuse abundent la soare. Este viguroasă și are o productivitate bună. De asemenea boabele nu fac gărgărițe. Necesită o atenție deosebită la recoltarea, deoarece nu se coace uniform, iar păstăile ajunse la maturitate se deschid foarte ușor, astfel se pot scutura boabele.

În stoc

Livrare gratuită la comenzi de peste 200 lei

  • Livrare în 1-2 zile lucrătoare prin Curier
  • Livrare în 3-4 zile lucrătoare prin Poștă
Plătește cu Cardul și ai reducere 10 lei !

Fasolea mung (Vigna radiata), cunoscută alternativ ca maash sau mungo (Filipine), este o specie de plante din familia leguminoaselor. Fasolea mung este cultivată în principal în Asia de Est, Sud-Est și Sud. Este folosită ca ingredient atât în ​​preparatele sărate cât și în cele dulci. Atinge înălțimi cuprinse între 15 și 30 cm, cu rădăcini foarte bine dezvoltate, frunze late-ovoide, flori de culoare alb-gălbuie și păstăi alungite care au o culoare verde atunci când sunt crude iar la coacere devin negre. 

Fasolea Mung este un soi de fasolă de tufă, pentru boabe, asemănătoare cu soia. Este o fasole tradițională în zona rurală a Chinei, deosebit de hrănitoare, cu mult mai nutritivă decât fasolea clasică. O altă proprietatea interesantă este că nu produce balonare, fenomen deranjant în cazul fasolelor. Boabele nu necesită înmuiere înainte de a fi gătite și fierb foarte repede. Produce boabe mici, cărnoase, de culoare verde închis. Fasolea Mung se gătește la fel ca fasolele. Acest soi de fasole are cerințe moderate față de lumină, umiditate și prezintă faze critice pentru apă la germinație, înflorire și legarea păstăilor. Preferă totuși soluri expuse abundent la soare. Este viguroasă și are o productivitate bună. De asemenea boabele nu fac gărgărițe. Necesită o atenție deosebită la recoltarea, deoarece nu se coace uniform, iar păstăile ajunse la maturitate se deschid foarte ușor, astfel se pot scutura boabele.

Mod de utilizare a semințelor

Semințele pot fi cultivate în sol fertil, bine drenat și bogat în substanțe nutritive. Lucrările solului sunt aratul de toamna la adâncimi de 20-25 cm și discuitul sau frezatul înainte de înființarea culturii. Însămânțarea se poate face în intervalul aprilie-mai, când temperaturile în sol depășesc 15 grade Celsius. Se seamănă în rânduri, precum soia sau mazărea, cu distanța de 2-3 cm între boabe și 20-30 cm între rânduri. Temperatura minimă de germinare a semințelor este de 15° C și rasărirea are loc în 4-5 zile. Udarea se va face din abundență imediat după semănare, iar ulterior se va menține constant umiditatea moderată a solului. Pe solurile sărace în nutrienți este recomandat să se faca o fertilizare cu compost organic înaintea semănării.

Observații: Fasolea este de tufă, iar pentru consum sunt utilizate boabele. Semințele pe care le achiziționați nu sunt tratate și sunt crescute în sistem organic, natural, unde nu s-au folosit substanțe chimice în tratamentele solului sau a plantelor.

Un plic conține: 15 grame.

Valabilitate: 2 ani.

Originea semințelor: Comuna Secuieni, jud. Neamț.

Informații suplimentare

Greutate2 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Fasole Mung”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *