Fasolă păstăi de unt tradițională
Soi vechi de fasolă păstăi de arac, urcătoare, cu denumirea tradițională de „fasole de unt”. Pentru consum sunt utilizate păstăile. Produce păstăi lungi de aproximativ 20-25 cm, late de 1,5 -2 cm, cărnoase, de culoare galben, iar boabele au culoare maro-deschis.
Fasolă de păstaie galbenă
Soi de fasolă de tufă, oloagă, pentru păstaie, timpurie care produce păstăi lungi de 10-12 cm, cilindrice, cărnoase, de culoare galabenă. Perioada de vegetație este la aproximativ 80 de zile de la semănat. Înălțimea plantei este de aproximativ 40 de cm.
Fasolă albă uriașă
Produce boabe mari, cărnoase, printre cele mai mari boabe de fasole, de culoare albă. Sunt foarte gustoase în mâncăruri, cărnoase și dulci. Acest tip de fasolă are cerințe moderate față de lumină, umiditate și prezintă faze critice pentru apă la germinație, înflorire și legarea păstăilor.
Fasolă de păstaie verde
Soi de fasolă de tufă, oloagă, pentru păstaie, timpurie, cu numele tradițional de fideluță care produce păstăi lungi de 10-12 cm, cilindrice, cărnoase, de culoare verde închis. Perioada de vegetație este la aproximativ 80 de zile de la semănat.
Fasolă romană
Soi de fasolă de tufă, oloagă, pentru păstaie și bob, timpurie, tradițională în Moldova care produce păstăi lungi de 12-15 cm, late de 1,5 – 2 cm, cărnoase, de culoare verde, iar boabele au culoare bej. Înălțimea plantei este de aproximativ 50 de cm.
Fasolă dalmațian
Soi de fasolă de tufă, oloagă, pentru boabe care produce boabe de mărime medie spre mare, cărnoase, de culoare albă, cu pete negre.