Vinete Alexandru
Soi de vinete tradițional, cu fructe mari, cărnoase, de culoare violet închis spre negru lucios, având formă sferică ușor alungită cu o greutate medie de 300 de grame, fără multe semințe, fiind ideale pentru copt și preparate tradiționale.
Tomate Bizon
Fructele nu sunt neapărat simetrice și nici nu prezintă dimensiuni similare. Pot atinge o greutate medie de 200 de grame.
Cimbru tradițional
Satureja hortensis este o planta anuala cu tulpinile ramificate. Planta este foarte aromată, roditoare fără a fi sensibilă la dăunători. Cimbrul este recomandat pentru sosuri, salate sau pentru a condimenta mâncarea. Se consumă frunzele și lăstarii tineri în stare proaspătă sau uscată.
Busuioc tradițional
Busuiocul este o plantă aromatică și medicinală anuală, ușor de crescut, nepretențioasă, ce se poate cultiva atât în gradină, cât și în ghivece pe balcon. Ca origine, busuiocul provine din India. Pornind de la tehnologiile standard, busuiocul se recomandă a se semana primavara, în spații special amenajate, de tipul răsadnițelor și transplantat apoi, la aproximativ 1,5 luni de la răsărire în aer liber. Dacă este cultivat în apartament, se pot semăna semințele tot anul, în intervalul februarie – noiembrie, atâta timp cât îi putem asigura o temperatură constantă, în jurul valorii de 20 de grade și acces la lumină.
Tomate Pendul
Soiul este semitardiv, destinat consumului în stare proaspătă dar, calitatea deosebită a acestui soi este că se conservă foarte bine, deci are o perisabilitate redusă. Tomatele se pot păstra în pivnițe sau în frigider pentru perioade lungi de timp.
Tomate Cherry Negre
Soi de tomate cu dimensiuni mici, tip cherry deosebit de rezistent și productiv. Fructele se coc pe etaje, în etape succesive și
Ardei Capia Portocaliu
Soi de ardei capia traditional, vechi, care, în trecut, era utilizat la murături. Este foarte productiv și rezistent la mană și dăunători. Fructul are formă alungită, uneori cu vârful întors. Are culoare galben spre portocaliu închis atunci când este bine copt, cu gust dulce.
Sfeclă roșie lunguiață
Soi de sfeclă roșie cu rădăcini de formă cilindrică, alungită (diametru de 5-10 cm), de culoare vișiniu, iar interiorul este roșu-sângeriu. Gustul este dulce, cu miros specific de argilă proaspătă. Soiul este recomandat pentru cultivare în grădină sau într-un spațiu protejat, de asemenea se pot păstra peste iarnă în pivnță.
Ridiche albă
Soi de ridiche cu rădăcini de formă cilindrică, alungită (diametru de 7-10 cm), de culoare albă, iar interiorul este alb. Gustul este dulce picant, cu miros făinos-sulfuros. Soiul este recomandat pentru cultivare în grădină sau într-un spațiu protejat.
Coriandru
Coriandrul este originar din zona mediteraneană și din zona Turciei de astăzi, însă este cultivat și în Egipt, Anglia și Sudan. Crește în zone cu primăveri reci și ajunge la o înălțime mai mică de jumătate de metru. Datorita aromei sale ușoare, coriandrul, ca și condiment, este folosit în cantități mai mari decât celelalte condimente. În Anglia, este condiment de bază pentru prăjituri aromate, bazate, de obicei, pe fructe de toamnă precum merele, perele, prunele și în plăcinte sau compoturi.
Zămos moldovenesc
Soi de pepene galben tradițional, moldovenesc, semi-timpuriu, cu fructe medii, sferice, atingând greutăți medii de 1 kg. Miezul este galben-portocaliu având o textură delicată cu gust și miros foarte plăcute, specific, parfumat. Planta are o vitalitate crescută, cu un foliaj bogat și dezvoltare puternică. Are o rezistență bună la boli și dăunători.
Pepene galben bulgăresc
Soi de pepene galben tradițional, timpuriu, cu fructe mari, alungite-ovale, cu felii foarte bine determinate, atingând greutăți medii de 3-4 kg. Miezul este portocaliu având o textură delicată cu gust și miros foarte plăcute, specific, parfumat. Planta are o vitalitate crescută, cu un foliaj bogat și dezvoltare puternică. Are o rezistență bună la boli și dăunători.