Dovleac plăcintar Turcesc
Soi tradițional de dovleac plăcintar, de vrej, de dimensiuni mari, foarte gustos. Are perioada de vegetație de 145-160 de zile de la germinat, fiind gata de cules la începutul toamnei. Plantele sunt viguroase, cu frunze mari ce acoperă foarte bine fructele. Fructul are forma rotundă, de culoare gri deschis iar pulpa este portocalie.
Dovlecel zucchini verde
Soi vechi de dovlecel timpuriu, fără vrej, timpuriu, de culoare verde. Se poate consuma încă de când are o dimensiune mică, de 10-15 cm și până când atinge 20-25 cm. Este foarte gustos, dulce, fraged și are avantajul că planta nu ocupă mult spațiu în grădină.
Dovlecel zucchini galben
Soi de dovlecel timpuriu, fără vrej, timpuriu, de culoare galbenă. Se poate consuma încă de când are o dimensiune mică, de 10-15 cm și până când atinge 20-25 cm. Este foarte gustos, dulce, fraged și are avantajul că planta nu ocupă mult spațiu în grădină.
Dovleac de supă Hokkaido
Soi tradițional în Japonia de dovleac alimentar, de vrej, de dimensiuni medii, foarte gustos. Are perioada de vegetație de 60-70 de zile de la germinație, fiind gata de cules la sfârșitul verii, începutul toamnei. Fructul are forma rotundă, de culoare portocalie, la fel și pulpa. Greutatea fructelor variază între 1-1,5 kg în funcție de sol și cantitatea de apă.
Dovlecel zucchini crem
Soi vechi de dovlecel timpuriu, fără vrej, timpuriu, de culoare verde verde deschis spre crem. Se poate consuma încă de când are o dimensiune mică, de 10-15 cm și până când atinge 20-25 cm. Este foarte gustos, dulce, fraged și are avantajul că planta nu ocupă mult spațiu în grădină.